ДЛЯ ХАРЧУВАННЯ ПАЦІЄНТІВ
ДЛЯ ХАРЧУВАННЯ ПАЦІЄНТІВ
Харчування – одна з важливих складових на шляху до одужання хворого. Це добре знають у Баришівській багатопрофільній лікарні і постійно чують схвальні відгуки пацієнтів про раціон, меню та смакоту страв. Звичайно, це заслуга працівниць харчоблоку. А от багатий раціон калорійними й свіжими продуктами вдається забезпечити закладу за рахунок економії коштів на овочеву групу продуктів. Адже всю городину багато років поспіль надають для потреб харчоблоку лікарні місцеві фермери та жителі громади.
– Традиційно восени ми оголошуємо збір продуктів харчування у населених пунктах громади, – розповідає Галина Буняк, генеральний директор КНП «Баришівська багатопрофільна лікарня». – Як і щороку, найактивніше на заклик відгукнулися жителі Бзівського, Волошинівського, Гостролуцького, Лукашівського, Паришківського, Подільського, Сезенківського, Селичівського і Селищанського старостинських округів. Звісно, тут необхідно відзначити небайдужість старост, які організували цей процес у населених пунктах. За що їм щира вдячність. Варто наголосити, що є й перелік родин, котрі щороку діляться власноруч вирощеними плодами для потреб лікарні. Так, неодноразово поповнювали запаси свіжих огірків Борис Скорик, Микола Сивоголовко, Таїсія Вознюк… А помідорами (в тому числі і для закруток) заклад забезпечив Володимир Орнацький
Варто зазначити, що Баришівська лікарня самотужки закуповує необхідні крупи, макарони, м’ясну, молочну та іншу продукцію, що необхідна для харчування пацієнтів стаціонарних відділень. Тому подібні збори овочів допомагають зекономити закладу й здешевити вартість харчування пацієнтів.
Зберігають зібрані картоплю, буряк, моркву, гарбузи в овочесховищі. Приміщення попередньо підготовили, тут сухо, створена необхідна вентиляція. Всі овочі фасують у ящики й періодично перебирають, аби не псувалися. Це все турботи працівників харчоблоку.